Laboratorium

Sectie en Bacteriologie

Laboratorium voor verrichten van sectie en voor bacteriologisch onderzoek.

De praktijk beschikt over een eigen sectiezaal en een laboratorium, waardoor er op snelle wijze inzicht verkregen kan worden in de gezondheidsstatus van een koppel pluimvee.

Pluimvee kan op werkdagen tussen 08.30 en 12.00 worden aangeboden voor een routine sectie of er kan specifiek onderzoek verricht worden naar de oorzaak van klachten op het bedrijf. Ongeacht de klacht worden alle belangrijke orgaansystemen van de aangeboden dieren systematisch onderzocht, eventueel terwijl u wacht. Bij eventuele afwijkingen wordt in samenspraak met de inzender en de dierenarts besproken wat het verdere verloop zal zijn.

Indien de sectie hiertoe aanleiding geeft, kan aanvullend onderzoek verricht worden. Veel van het vervolgonderzoek wordt in ons eigen laboratorium uitgevoerd, waardoor er snel gereageerd kan worden op acute problemen.

In het laboratorium kunnen verschillende onderzoeken worden uitgevoerd, namelijk:

  • Bacteriologisch onderzoek
  • inclusief gevoeligheidstest
  • Parasitologisch onderzoek
  • Wormeieren
  • Coccidiose
  • Hygiëne onderzoek

Pluimveepraktijk Noord & Oost is een HOSOWO-erkende instantie. Dit wil zeggen dat de praktijk vanuit het productschap (PVE) bevoegd is om Hygiënogrammen te nemen en te analyseren, en monsters te nemen in het kader van “Plan van aanpak Salmonella bestrijding”.

Serologische monsters worden doorgestuurd naar erkende laboratoria van Veterinair Centrum Someren en GD.

Van alle bevindingen volgt een duidelijke en snelle rapportage via email, fax, telefoon of post.

Contact

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×